Välkommen till Gävle Travskola!

Vi har kurser för alla, små som stora - nybörjare som erfarna, samtliga har dock ett gemensamt: Hästintresset.
Här kan du lära dig om hästar, hästskötsel, hur man kör häst och rider monté. Vi har utbildningar från den första kontakten med hästar till licenstagning för dem som vill tävla i ponnytrav och stor häst samt andra fortsättningskurser.

Utöver de utbildningar vi håller för barn, ungdomar och vuxna ordnar vi efter era önskemål olika dagaktiviteter, t.ex. studiebesök, specialanpassade utbildningar för mindre grupper och företagsarrangemang, så som jippolopp, m.m. samt barnkalas.
 
Barnkalas Ponnyträning

Vid frågor om våra kurser:
Kontakta Elina 070-348 65 65 travskolan@gavle.travsport.se

Vid frågor om våra läger, tandem, jippolopp, barnkalas med mera:
Kontakta via mail: travskolan@gavle.travsport.se
 

Vi håller till på Gävletravets södra stallbacke. Här är ett lugnt läge med närhet till travets alla träningsmöjligheter.
Gävles Travskola har funnits sedan 1994.

Vi vill förmedla känslan för hästen och dess hantering så att detta leder till en god hästhållning. Vi vill även lyfta fram glädjen i att få verka bland hästar och andra människor med samma intresse. Vi tror på att detta utvecklar kunskaper som kan tas tillvara på många olika sätt i livet.

I stallet finns shetlandsponnys, gotlandsruss och varmblodiga travhästar. Vi har tillgång till travbanan, rakbana, körbana och inhägnad körbana som vi på olika sätt kan utnyttja för att öka kunskaperna om hästkörning.

Vi strävar efter att skapa ett meningsfullt fritidsintresse för ungdomar och arbetar för att trygga travsportens framtida utveckling.Vårt arbete på travskolan bygger på ett stort engagemang i att förmedla och utveckla kunskap om hästen.