HEM

On Track Piraten i Prins Daniels

Prins Daniels lopp över 1609 meter autostart körs på Gävletravet nästa lördag 17 maj. Nytt fär i år är att vinnaren får en plats i Elitloppet helgen efter.

Startfältet blir klart på söndag kväll, men en som har tackat ja till ett wild card är Hans R Strömberg med On Track Piraten.

- Det ska bli spännande. Jag har en häst som har visat att han duger mot de bästa,. säger Strömberg under torsdagen.Sexårige On Track Piraten tog några fina skalper under fjolåret där hans främsta segrar var SM på Åby då han närmast besegrade Yarrah Boko och Harry Haythrow, C.L.Müllers Memorial på Jägersro. Han startade två gånger över kort distans ifjol utan att lyckas, men det är inget som bekymrar tränaren.

- Kommer han bara till i loppen och får rätt lägen duger han bra.

I år har hästen haft en del "stolpe ut" i loppen och senast i lördags var han ute i Örebro Intn'l utan att få något med.

- Jag var dock jättenöjd med hur han kändes i Örebro. Han har känts fin i jobben efteråt och tror på en bra prestation, avslutar Hans R Strömberg.

- On Track Piraten är en häst med internationella meriter som haft otur i årets starter. Han är en häst som skulle kunna vara med i Elitloppet och det känns bra att kretsen kring hästen har tackat ja till att vara med i Gävle nästa lördag, säger Trav Gävleborgs Sportchef Mathias Gustafsson.

Vem som kommer att köra On Track Piraten är i nuläget inte klart. Sedan tidigare har Trond Anderssen tackat ja till att delta med Mr X.F.Royal som vann på Momarken 22 mars, vilket var det första uttagningsloppet till guldfinalen med 400.000 kronor i förstapris. Fler hästar kommer att bli klar för loppet de närmaste dagarna.