HEM

Prins Daniels lopp tar form

Prins Daniels lopp i Gävle nästa lördag där vinnaren tar en plats i Elitloppet börjar ta form.

Sedan tidigare är det klart att Mr X.F.Royal från Norge (inkvalad), On Track Piraten (wild card) och Kadett C.D. (wild klar) ska starta i loppet som avgörs över 1609 meter.

Idag blev det också klart att Lars I Nilsson gästar med sin sjuåring Truculent. Hästen har vunnit 19 av 35 starter och som femåring vann han bland annat V75 International på Jägersro med en halv miljon kronor i förstapris. Efter det sparkade han sig tyvärr illa i hagen och fick opereras och comebacken dröjde till nyårsaftonen förra året då han gick ut och vann direkt. Efter det har han tagit ytterligare två raka segrar och den senaste på Jägersro 30 april såg han kanonfin ut då han vann på tiden 11,2a/1640 meter via en vass avslutning. Nu gör han en intressant start i gulddivisionen för första gången.

- Han blev lite knackig efter förra loppet och fick återhämta sig, men jag har precis kört jobb med honom (fredag lunch) och han kändes fantastiskt fin. Jag håller på att jogga ner honom nu och vi kommer gärna till Gävle, säger Lars I Nilsson.En minst sagt spännande häst som är på väg uppåt i karriären och tränaren hyllar hästen inför nästa veckas start.

- Nu jävlar ska det bli åka av, hälsar Lars I Nilsson.

Under dagen blev det också klart att hemmahästen Francais du Gull kommer att starta. Erik Lindegrens häst vann i gulddivisionen på Färjestad i mars då han brisade undan från ledningen. Han har växt in i högsta klassen alltmer och ifjol gjorde han tio starter i gulddivisionen och var på pallen vid fem tillfällen, bland annat som tvåa bakom Panne de Moteur och som delad tvåa med Monster Drive bakom Bagley där Monster Drive tog finalplatsen i Olympiatravet på grund av högre startpoäng.Så här säger Erik Lindegren inför nästa veckas start:

- Francais du Gull var lite nedsatt i senaste starten på Klosterskogen, som flera av mina andra hästar. Nu har han blivit vaccinerad och avmaskad och gått sina rutinjobb. I morgon lördag blir det intervaller och på måndag ska jag spetsa till honom i ett banjobb. Han är van att möta bra hästar och ifjol hade han tre 10-tider i raden och det ska bli jättekul att få starta hemma i Gävle när det vankas banans största lopp för året. Han kommer att tävla barfota bak den här gången, precis som han gjorde vid senaste segern på Färjestad, meddelar Erik Lindegren.

MATHIAS GUSTAFSSON

Läs också om On Track Piraten till Prins Daniels lopp

Läs också om Kadett C.D. till Prins Daniels lopp