HEM

Toohotforyou tvåa i E3 Finalen

Gävletränaren Fredrik Wallin var med om sin största travdag hittills i karriäräen med sin Toohotforyou som slutade tvåa i E3 Finalen för ston med Ulf Ohlsson i sulkyn. Hon travade otroliga 11,2a/1640 meter och tjänade 450.000 kronor för den härliga prestationen.

- Helt galet! Det räckte inte till seger , men det här är stort för min rörelse och det här gör att jag kan fortsätta utveckla min verksamhet, säger Fredrik när han är på väg hem efter tävlingarna.Princess Face och Adrian Kolgjini vann på nya svenska rekordet 11,1a/1640 meter och Toohotforyou är därmed näst snabbare treåriga svenska sto genom tiderna över kort distans. Från rygg ledaren kom luckan invändigt sista biten, men hon kunde aldrig hota Princess Face.

- Vinnaren var jävulskt bra. Jag är otroligt nöjd och kan konstatera att jag har en treåring som tjänat nästa en miljon kronor. 

Hur upplevde du den här dagen innan starten av loppet?

- I början var det lugnt, men efter värmningen blev det lite jobbigt och efter defileringen blev det mycket känslor. En sjuk häftig upplevelse och som sagt, det här är sjukt stort.

Vad händer med Toohotforyou närmaste framtiden?

- Hon har två uppgifter kvar som vi siktar mot i år. Först Oaks där uttagningsloppen körs 16 september och senare i höst är det Breeders'Crown-försöken som gäller. Men först får hon åka hem och pusta innan vi laddar om batterierna igen, avslutar en stolt tränare.

MATHIAS GUSTAFSSON

Klicka här för att läsa mer om Erik Lindegrens V75-seger och övriga vinnare under dagen.