Tips och intervjuerBollnästravet kör eftermiddagstrav under onsdagen med första start kl 15.00. Proffstränaren Peter Eriksson har 4 hästar som startar på hemmabanan.
I lopp 3, V5-1, startar 1 Space Cadet. Hur bedömer du chanserna?

1 Space Cadet körs av Anders Eriksson idag. Senast var hästen ute i montélopp och galopperade, men är normalt skötsam. Från innerspåret ser det lovande ut inför loppet och han ska ha goda chanser. Nu blir det skoryck runtom,meddelar Peter Eriksson.


Space Cadet och Peter Eriksson.

I lopp 4, V5-2, ska 7 Anders Goodland ut. Hur ser du på uppgiften?

7 Anders Goodland är ovan vid distansen, men det gäller hur som helst för Fredrik Eriksson som kör att hitta ner och få en bra position. Vi kommer att rycka skorna runtom.

Utanför V5 och V4 startar två hästar till från ditt stall. Hur bedömer du deras chanser?

2 Cobs Igorette ska ut i lopp 9. Har ett skapligt läge och är startsnabb från start. Blir det en bra position under loppet ska hon vara med i främre träffen.

7 Molasses startar i lopp 10. Har fått ett spår lite väl långt ut, men är kvick iväg. Outsider, 
avslutar Peter Eriksson.

METTE PÖKELMANN
 
Torsdag 9 juni och det är V64 med Dagens Dubbel och första start kl. 17.55. Flera fina rubriklopp under kvällens som premiärupplagan av Jenny R.G.s Minne, Bengt Ivarssons Minne och Norrländskt Treåringsmästerskap. Nedan kan ni läsa uppsnack inför tävlingarna.

Jackpot V64 Bollnäs torsdag 9 juni med 2,5 milj kr till en vinnare med 6 rätt!

Leif Jonsson från Bergsjö med sex hästar på träningslistan har stallets två stjärnor Hulte Magnus och Hulte Nova till start på Bollnästravet torsdag kväll, men för Leifs egen del är det tveksamt om han kan vara närvarande eftersom Hulte Magnus sparkade honom i stallet igår (onsdag) så illa att två benpipor gick av i högra underarmen.

Ja, jag vet inte varför han gjorde så. Jag fick upp armen för att skydda bröstet. Jag fick åka hem från sjukhuset strax efter midnatt och skulle opereras idag, men fick besked att jag får vänta till i morgon torsdag. De ska skruva fast plåtbitar och sedan gipsa, säger Leif när han lämnar viloläget en stund för att berätta om smällen och om hästarna som ska starta.

6 Hulte Magnus (V64-2) gjorde årsdebut 11 mars, men var inte bra och har efter pausat. Hur har det varit med honom och hur är formen på honom idag tror du?

Han blev behandlad i ett framknä efter årsdebuten och fick sedan träna, men under påskhelgen åkte han på en korsförlamning, vilket mina hästar aldrig har gjort och för kallblod är det ovanligt. Det drog ut på tiden och han fick ta det lugnt ett tag, men han är genomtränad sedan tidigare och jag tror att han kommer tillbaka snabbt. Den här gången tror jag att han kommer att vara ringrostig och han behöver loppet i kroppen.


Hulte Magnus är tillbaka efter behandling och korsförlamning

Det är ju SM på Bergsåker i slutet av augusti som är det stora målet i år. Efter det här blir det troligen start på Dannero kvällen före midsommarafton och sedan hemma på Hagmyren under Sleipnerdagarna. Han kommer att tävla med skor runt om den här starten.

I premiärupplagan av Jenny R.G.s Minne (V64-4) kommer fjolårets Sto-SM vinnare 12 Hulte Nova ut för tredje gången i år. Har du varit nöjd med hennes starter i år?

Ja, det har jag varit. I årsdebuten satt hon för långt bak och senast var första gången hon mötte snabblopparna och jag tycker att hon gjorde det bra. Normalt ska hon gå framåt för varje lopp.


Hulte Nova är på gång med två lopp i kroppen

Nu startar hon från springspår på tillägg, hur passar det henne?

Det kan vara lite lurigt, men hon är startsnabb och vi hoppas att hon kan hitta ner i andraspår. Jag tror att hon gör ett bra lopp igen och det blir skor som tidigare i år. Hennes stora mål är förstås Sto-SM på hemmaplan under Sleipnerdagarna dit hon är direktkvalificerad efter segern förra året.

Tack för att du tog dig tid, Leif, och hoppas att du får operera armen nu och krya på dig!

Tack för det, det är nog tveksamt om jag kan åka med till Bollnäs, men Ulf Pettersson kör transporten och hjälper mig väldigt bra, avslutar Leif.

MATHIAS GUSTAFSSON

Tränare Thomas Lönn som har sitt stall i Rengsjö startar sex hästar från sitt stall på hemmabanan på torsdagskvällen. Det är flera intressanta hästar som ska ut, inte minst de två som startar inom V64.

I lopp 7, V64-3, startar 12 Eklas Superior. Det har blivit en del galopper senaste tiden, men tror du han reder ut det denna gång?


12 Eklas Superior hoppade bort segern på Rättvik senast. Han ska värderas bättre än raden.  Han går med skor runtom, men dessutom i vanlig vagn med sidostänger. Han är dessutom i behov av knäkappor, vilket han inte hade i senaste start, meddelar Thomas Lönn.

I V64-avslutningen, Norrländskt Treåringsmästerskap sitter du själv upp bakom 3 Real Masterpiece. Han har inlett karriären mycket lovande, så hur värderar du chanserna inför loppet?

3 Real Masterpiece känns fin hemma men inte pushad så hårt. Senast loppet vann han lätt från dödens. Nu blir det kul att testa honom mot dessa hästar. Ingen spetskandidat, men jag tror att han kan sänka rekordet rejält, och då ska han vara med bland tre.

Utanför V64 loppen startar ytterligare fyra hästar från ditt stall. Hur bedömer du deras chanser?

- I lopp 1 kör Emil Eriksson 7 B.W.Gouda. Hon har bra fart för klassen men galopprisken finns. Vi har justerat i balansen, så hon bör vara en given outsider.
- Per Linderoth kör 4 Nobel Amok i lopp 3. Han har varit borta sedan november och kan behöva lopp i kroppen. Är en bra häst i grunden och startsnabb, så det kan räcka långt.
- I lopp 4, Uttagningslopp till Amatör-SM, kör Magnus Nilsson 10 Triomphe D’Inverne. Det är en jämn och säker häst som behöver lite tempo. Platskandidat.
- Lopp 11, Lärlingsloppet, kör Emil Eriksson 1 B.W.Sweetie. Gick felfritt senast då han var heldövad, så det blir så även denna gång. Förhoppningsvis går det bra även denna gång
, avslutar Thomas Lönn.  

METTE PÖKELMANN

Klicka här för att läsa mer om Bollnäs högklassiga tävlingar på torsdag kväll

Klicka här för aktuell väderrapport.