Speltips och intervjuer

Söndag 4 december är det V64 med Dagens Dubbel. Vi kör bland annat final i Trav Gävleborgs Amatörserie och Stampings lopp där publikfavoriten själv, Stamping, kommer och leder defileringen. Första start kl. 14.35. Uppsnack inför tävlingarna finns att läsa nedan.

10 miljoner kronor till en ensam vinnare med 6 rätt.


4 Falco di Quattro (V64-5) ska ut i finalen av Trav Gävleborgs Amatörserie med Tobias J Gustafsson i sulkyn från spår fyra bakom bilen, hur känns det inför debuten i Rikstravet för Stall Brynäs, Erik Lindegren?Han är ingen raket från start, men han har känts bra i jobben, så känslan är bra inför söndag.

Hur har träningsupplägget varit senaste veckorna inför start?

Han var in till banan förra onsdagen och gick ett lugnare jobb strax under 1.30 full väg med Bear by the Day och under Gävles V75-dag förra söndagen gick han 17,5 full väg autostart med strax under 1.16 sista varvet. Han kändes som jag önskade mig och Anders Malmrot som hade sett jobbet på youtube ringde upp och tyckte att han såg finare ut än tidigare.

Du har en bra känsla säger du, kan det rentav bli seger direkt på söndag?

Jag tror att han duger långt. Han känns inte som någon raket från start och vi hoppas att det blir hårt tempo. Det är några riktigt bra hästar emot, så det måste klaffa, men jag tror att han duger långt. Han kommer att tävla med aluminiumskor fram istället för barfota som han har gjort tidigare eftersom det råder barfotaförbud under tre månader framöver och sedan blir det ett öppet huvudlag som han hade i jobben på Gävletravet.

12 Emerald Boko (V64-6) ska ut från spår tolv, vad har du för känsla där?

Tidigare ägarna ledsnade och gav bort honom till min fru Anna och sedan dess har jag inte fått låna hästen. Hon behandlade honom direkt och sedan har han mest fått lufsa i skogen. Nu fick vi sämsta spåret, men det gör ingenting. Han ska ändå smyga med och få gå en trudelutt till slut. Hela livet har han haft problem med sin stil och vi kör passivt och hoppas att han kommer igång och förbättrar sig, säger Erik.

MATHIAS GUSTAFSSON

Här kan du se aktuell väderrapport