Tips och intervjuer

Söndag 18 september är det V4 och V5 på Bollnästravet med första start kl 11.10. Uppsnack inför tävlingarna kan ni läsa nedan.

Rauno Pöllänen har tagit 20 segrar i år, lika många som under hela fjolåret, kör två hästar på Bollnästravet på söndag. Först ut är 7 Sam Forget (V5-5) som du fick in i träning i början av juli och nu har gjort två starter för dig. Vad har du för känsla inför loppet på söndag?

- Att köra två varv och sedan hämta blommorna, säger Rauno och skrattar.

Ja, du sade ju så efter en seger på Hagmyren för några veckor sedan när du vann med Bone Machine åt Markus Pihlström.

- Skämt åsido, Sam Forget känns bra. Hon var seg senast, men nu är formen stigande. Hon hade fått hård träning innan debuten för mig och jag visste att hon skulle behöva några lopp i kroppen. Hon känns lättare i kroppen efter senaste starten.


Sam Forget vann årsdebuten i januari i regi Fredrik Palm

Blir det några ändringar och vad tror du om hennes segerchanser?

- Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men det kan bli barfota fram nu, hon gick med skor runt om senast. Hon kan öppna bra och normalt är hon ett segerbud.

Du kör även 9 Odessa Face (V5-1) åt Mikael M Andersson som du vann med för fyra starter sedan på Hagmyren.


Rauno Pöllänen vann med Odessa Face för fyra starter sedan

- Jag har ingen koll på hennes dagsform, men det är en häst som kan bli het, så därför passar spår nio bra. När jag körde henne i starten efter segerloppet pullade hon sig i galopp 800 kvar. Hon har i alla fall fart för att vinna loppet på söndag, hälsar Rauno.

MATHIAS GUSTAFSSON

Här kan du se aktuell väderrapport