Tips och intervjuer

Torsdag 13 oktober är det V64 och Dagens Dubbel med första start kl 18.15. Många intressanta lopp kommer att avgöras ikväll, däribland Trav Gävleborgs Montéseries Final och Finalen i Anders Kilströms Minne.

Hemmatränaren, tidigare proffset, Jan Schön startar fyra hästar på torsdagskvällen på Bollnästravet.


Brynässa A.C. och Jan Schön.

Först ut är Brynässa A.C. som startar i lopp 1, i ett stolopp för fyraåriga. Det är endast 5 startande i loppet, hur tror du hon påverkas av det?

Hästen kan trava, men är beroende av ryggar och av att inte behöva gå för tidigt. Med rätt klaff i loppet ska det kunna gå vägen, meddelar Jan Schön.

I lopp 4, V64-1, ska två av dina hästar ut. Hur bedömer du chanserna för 4 Bumpy Sisu och 7 Look Twice?

Båda hästarna har gått bra på slutet och jag ser framemot kvällens tävlingar, berättar Jan. Bumpy Sisu har jag känsla för inför loppet. Tränat jättebra hemma och kommer att gå med skor ikväll.  

- Look Twice har ett sämre utgångsläge och det blir lite stökigare att komma iväg från spår 7. Men vi rycker skorna idag.


I treåringsloppet för ston, lopp 5, V64-2, startar 5 Tidy. Hästen har gjort en start och nu blir det lite tuffare motstånd, vilka är förväntningarna?

- Tidy var jätteduktig senast och fick ett snällt lopp precis som jag vill att mina unghästar ska få i början av sina karriärer. Tanken är idag att ligga lågt och hoppas på ett bra lopp. Senast sköt hon till väldigt bra på slutet, så jag hoppas på ett liknande upplägg idag också, avslutar Jan.

METTE PÖKELMANN 

Det är Dubbel Jackpot på V64 med 4,5 miljoner kr till en vinnare med 6 rätt.

Här kan du se aktuell väderrapport