Tips och intervjuer

Tisdag 28 juni och det är V4 med och V5 med första start kl. 12.20. Uppsnack inför tävlingsdagen finns att läsa nedan.

Nicklas Westerholm kör fyra hästar och en av dem är nyförvärvet 9 Ahsoka (lopp 7/V5-3) som kommit från pappa Robert Berghs stall.


- Hon har varit här i två månader och det är en häst som har vunnit försök i Diamantstoet och varit med i en E3 Final så kapacitet finns så det räcker. Hon har haft det svårt mentalt på sistone, men hon har tränat på och känts fin hela tiden hos oss. Hon har gått ett tempojobb efter 1.18 på Julmyra och det brukar vara bra för att komma ut förberedd. Det blir perfekt att få köra bakifrån och det gör inget om de kör undan i täten. Hon ska kunna avsluta ordentligt och jag blir inte förvånad om hon vinner direkt. Det blir barfota runt om och halvstängt huvudlag, säger Nicklas.


Ahsoka gör spännande comeback i ny regi

Du kör även 11 Lövdala Principito (lopp 2/V4-2) som du tagit två raka segrar med åt Jessica Simpsson.

- En rejäl häst som jag verkligen gillar. Han har avgjort enkelt och det har inte varit slutsålt i mål. Nu har han dock varit ifrån lite för en halsinfektion och det är svårt att säga om formen är som vid segrarna. Troligen blir det inga ändringar.

- 3 Pocahontas Grantite (lopp 9/V5-5) kan jag inget om och 6 Messitj (lopp 3/V4-3) har ju inte startat på länge, men det är ingen tokig häst och jag såg när den vann i vintras på ganska bra sätt, men det kanske blir svårt att vinna nu.

Solvallatränaren Peter G Norman kommer med två hästar och intressant comeback gör 6 Island Life (lopp 2/V4-2) som har vunnit tre av tio starter hittills, men som inte har startat sedan i september.

- Det är en högkapabel rackare med sköra ben, vilket har stoppat upp honom ibland. Han är opererad i framknäna och har gått mycket jobb sedan i februari. Senaste månaden har vi tuffat till jobben, men han har bara gått på sanden och jag vet inte riktigt vart han står formmässigt.

Hur ska spelarna hantera honom då, tycker du?

- Han brukar vara bra när han återkommer. Han är rätt hygglig från start och vi får prova och se lite vad som händer och även om han känns stark i jobben kan det fattas lite. Han är som sagt bra, men jag vill ändå ligga lite halvlågt. Han kommer att tävla med skor runt om nu.


Peter G Norman gästar med två spännande hästar inom V4-spelet

5 Impressive Zon (lopp 3/V4-3) kommer från en start där han gav upp helt efter ett invändigt smyglopp. Hur är formen där?

- Det har strulat lite på slutet. Näst senast galopperade han från start och senast var han sjuk, han stannade helt och det visade sig att han hade en halsinfektion. Han har hämtat sig efter det och varit fin i ett 24-jobb. Nu möter han lite mer rutinerade hästar och vi får se hur han står sig, men jag tror att den korta distansen ska passa honom bra och det är en bra häst för klassen som bör göra upp om segern. Det blir skor och stängt huvudlag igen, meddelar Peter.
 
Klicka här för aktuell väderrapport.
 
För programmets rank & system så klickar ni er vidare här.