Tips och intervjuer

Torsdag 27 oktober är det kvällstrav med V64 och DD med första start kl. 18.15. Uppsnack inför tävlingarna finns att läsa här senast torsdag kl 12.00.

Ett nytt världsrekord kan slås på Gävletravet. Den norska stjärnan Tekno Odin är på rekordjakt! 1.17,9a/1640 meter är det snabbaste ett kallblod har sprungit. På torsdag kan det gå snabbare. Mer uppsnack uppdateras senast under torsdagen inför tävlingarna.


Tekno Odin och Öystein Tjomsland är på världsrekordjakt i Gävle

Tekno Odins tränare Öystein Tjomsland hälsar att hästens form är enorm och om väder och vind är med oss kommer det att bli ett rejält försök för att slå Järvsöfaks världsrekord. Tekno Odin var ju helt fenomenal när han vann Unionskampen på Färjestad där han trots en 13-öppning första 500 meterna (!) stod pall och satte världsrekord över medeldistans på tiden 1.19,1a/2140 meter. Efter det har han gjort en start hemma i Norge när han på Bergen vann på 1.18,5a/1600 meter, nytt norskt rekord, trots att han schabblade med travet och tog något galoppsteg halvvarvet från mål. Nu jagar Tekno Odin världsrekordet över kort distans. 

MATHIAS GUSTAFSSON


Klicka här för aktuell väderrapport.
 
För programmets rank & system så klickar ni er vidare här.