Tips och intervjuer

Måndag 27 mars är det lunchtrav (fem lopp) med V4 och första start 12.20. Uppsnack finns att läsa nedan.

Erik Lindegren har haft en trög inledning på året, men på måndag startar han två hästar på lunchtravet där 4 Lotus Gil (V4-2) gör spännande comeback efter nästan tre månaders uppehåll.

- Vi har haft en rörig vinter med varierande träningsförhållanden, så det har inte gått som vi har tänkt oss hittills, men så kan det vara ibland. Nu tränar vi på och det ska nog lossna framöver. Vad gäller Lotus Gil har han fått en träningsperiod med mycket skrittvagn, så det har blivit en del styrkepass för honom, säger Erik om stallets resultat hittills och femåringens start på måndag.Hur pass bra förberedd är han inför comebacken på måndag?

- Han följde med in till Romme förra onsdagen och gick 18/1600 meter på bra sätt och han var fin i tisdagens intervaller. Det kan ju alltid behövas ett lopp ändå, det där är svårt att säga. Nu var det vettigt emot och jag tror att han är med där framme.

Han hade en härlig höst ifjol där han tog fyra segrar på sju starter och utvecklades fint. Vad tror du om kommande år som femåring?

- Han var jättefin under hösten där han tjänade mycket pengar. I början av sin karriär var han omogen och det finns mer att slipa på, men jag tror att han kommer att utvecklas ännu mer under året. På måndag kan det bli barfota fram, men det troliga är att han går med skor runt om.

1 Tingeling R.L. (V4-3) slutade åtta efter lite vila senast och debuterar nu bakom startbilen från innerspår, vad tror du om henne?

- Hon gick helt okej senast från fjärde invändigt där hon fick chansen sista biten. Nu får vi prova startbilen före tävlingarna, men oavsett är det en smygresa som gäller och försöka greja pengar. Det kan bli barfota fram för första gången för hennes del, avslutar Erik.

MATHIAS GUSTAFSSON

Klicka här för aktuell väderrapport.
 
För programmets rank & system så klickar ni er vidare här.