Tips och intervjuer

Söndag 27 november är det V75 med första start kl. 12.45. Uppsnack inför tävlingarna finns att läsa nedan.

JENNI H ÅSBERG
5 Make It Best (V4-1)
känns som att han är på gång. Han vann näst senast ett montélopp och gick bra för sulky senast också där han blev lite halvfast. Jag tror att det kommer gå undan rejält i det här loppet och det passar honom eftersom kort distans inte är optimalt, han är ju lite mer segstark. Jag hoppas att vi kan vara med bland de tre främsta.


Make It Best gynnas om det blir hårt tempo i loppet
 
9 Pecorino (V4-2) är duktig och gör bra lopp hela tiden. Han har inte vunnit lopp ännu, men jag tycker att han är värd en fullträff. Han har varit ute i en del tuffa lopp och jag tror inte att han räcker till seger nu heller. Han får köras på chans och det blir inga ändringar.
 
4 Quantum Estelle (V75-3) var på väg fram i dödens senast när det blev lite körning och det blev lite överforcerat och därför galopperade hon. Kusken var annars nöjd med hur hon kändes. Hon hade varit ifrån lite inför det så formen är lite diffus, men jag har bättre känsla nu än vad jag hade inför senaste loppet och hon har känts fin i jobben. 2640 meter passar henne bra eftersom hon är mer stark. Det är ett tufft lopp, men jag hoppas att hon kan vara med en bit fram. Jag tror inte att vi gör några ändringar.

13 Estelle Carjan (lopp 12) är en knepig dam, men som har lite kapacitet. Senast blev vi hängande på en bana som inte passade henne och när jag tog upp galopperade hon. Jag siktar in mig på att köra snällt och är nöjd om hon kan ta en slant.

RAUNO PÖLLÄNEN
4 Scoccans Finest (V4-3)
gjorde ett bra lopp senast. Vi attackerade 800 kvar och hon svepte alla utan ledaren som var helt överlägsen. Hon slog av lite på takten till slut, men var ändå kraftigt förbättrad. Förut har hon inte gjort något annat än att galopperade från liknande spår, men hon har blivit stabilare och målsättningen är att komma iväg felfritt i första hand. Det är bra hästar 20 meter bakom och kan vi greja en slant är jag nöjd. Det blir inga ändringar.
 
15 Sam Forget (V75-4) fick vila lite efter en halsinfektion, men sedan har hon tränat på och känts fin och jag tror inte att hon har tappat någon form, det känns inte så i alla fall. När favoriten blev struken (2 M.T.Kirsten) blev en mindre att runda, men det är ändå ett tufft läge och runda så många hästar. Jag tror inte att hon gör bort sig och vi siktar på barfota runt om igen.


Rauno Pöllänen tror inte att Sam Forget gör bort sig
 
10 Persos Reco (lopp 12) har jag ingen koll på vad gäller formen. Det är en svår häst med hyfsad kapacitet och jag hoppas att han har vaknat på rätt sida och travar iväg. Målsättningen är i första hand att han ska sköta sig.
 
ULF ERIKSSON
2 Overseas (V4-3)
hade otur senast när vi satt i rygg på ledaren som stannade. Nu har jag inte hunnit på riktigt ännu, men han har gjort det bra och det känns i alla fall som att vi ska kunna vara med långt framme i ett sådant här lopp.
 
4 Cali Maks (V75-2) körde jag senast i Bollnäs där han galopperade kort, men kördes till ledningen och fick ge sig för Titan Tabac. Nu möter han ju Tekno Odin och några andra tuffa hästar så det blir svårt att räcka till.
 
1 Tiger Marke (V75-5) har jag aldrig kört och kan inte uttala mig om i nuläget.
 
15 Narold Vox (V75-6) vann på bra sätt näst senast i en snabb avslutning där jag hade under 1.09 sista 600 meterna. Han är ju stark och klarar lång distans bra, men han står väldigt tufft till nu och även om han är bra tror jag att det blir tufft att räcka till seger. Jag körde ju 6 Part Nan Angelen till seger senast och den kändes fantastiskt fin, så att plocka 40 meter på honom blir jobbigt. Part Nan Angelen däremot tror jag kan vinna loppet.


Ulf Eriksson tror mer på Part Nan Angelen än Narold Vox i Gävle Stora Pris
 
5 Emil B.Boko (V75-7) har jag haft i en månad ungefär. Det är en fin häst som Per Linderoth hade som unghäst och han har känts fin i jobben på rakbanan. Tyvärr blev banan inne på Bollnästravet så dålig efter väderomslaget nyligen, så han har inte fått något banjobb. Jag är inte säker på formen och därmed känns det svårbedömt, men ska man gå på gamla meriter borde han kunna ta en hygglig slant. Tanken är att köra barfota runt om.
 
12 Al’s Sugarstar (lopp 12) har det strulat med efter starterna i somras. Hon vann på bra sätt i debuten från ledningen och gick okej bakifrån i andra starten. Jag helst sett att hon haft ett banjobb inför det här, men det har ju inte gått och vi fick inget drömläge med spår fem på tillägg. Hon känns i alla fall fin och är travsäker, så jag blir inte förvånad om hon är med i segerstriden.
 
JESSICA SIMPSSON
10 Blueberry Volo (V75-4)
var vi jättenöjd med senast efter lite vila. Hon borde gå framåt med loppet och hon har varit pigg efteråt. Det är kul att få vara med på V75 på hemmaplan och jag tror egentligen inte att hon är sämre än någon annan, men vi måste ha tur också och gärna få ett smyglopp. Tanken var att rycka framskorna, men hon har en spricka i hoven, så det får bli skor runt om igen, men det har ju fungerat bra tidigare.
 
MIKAEL OLSSON
6 Mofaksan (V75-2) är inte lika ”feelad” som till Umåker senast, då var hon väldigt pigg. Fjärdespår är inget hinder och hon kan öppna bra och allt har sett bra ut. Jag tycker att loppet ser intressant ut för hennes del, det är ju Tekno Odin som ställer till det. När hon mötte honom näst senast var jag ruggigt stolt över hennes prestation efter galopp med brodd i skorna. Vi får se efter värmningen om vi plockar bort huvan eller inte, vi hade tänkt göra det på Umåker, men då var hon alldeles för pigg i värmningen. Hon tävlar med skor runt om och jag tror att hon är med långt framme.


Mikael Olsson tror att Mofaksan är med långt framme
 
PERNILLA SKOGH
7 First Honey Ridge (V75-4) var vi nöjd med senast där hon fick släppa ledningen efter en tuff öppning på en bana som var tungsprungen och det satt lite i benen till slut. Hon har haft det lugnt efteråt eftersom vi har haft dåliga träningsförhållanden hemma. Nu blir det första gången för mig med häst på V75 och det blir kul och hon är kvick ut och jag tror att formen ska vara bra. Hon gick med brodd bak senast, men om det går slipper hon det nu och så kör vi med skor runt om igen. Hon har gått en del barfota, men hon fick problem med knäna ifjol höstas och fick en lugn vinter och har fått startas igång och eftersom jag tycker barfotakörningen sliter en del är det inte aktuellt nu.
 
MATHIAS ANDERSSON
5 Annie Oakley Zenz (V75-3) blev det fel för senast, men hon gjorde ett jättebra lopp ändå. Hon känns riktigt på tårna efteråt och autostart med 2640 meter för första gången tror jag är plusfaktorer. Vi ska testa bilen före tävlingarna, men jag tror att hon kliver iväg bra. Eventuellt blir det barfota fram beroende på hur banan ser ut och det blir en ryckhuva nu samt en murphybländare på höger sida istället för öppet huvudlag efterson hon springer lite snett med huvudet. Hon kommer att stå i högt odds, men hon är bättre än vad folk tror och jag vill testa på V75 nu eftersom hon känns så bra.
 
7 Doctor Doxey Zenz (V75-5) gick tre intervaller på banan idag torsdag och allt verkade bra. Han kan öppna bra och jag kommer att trycka av honom från start och drömmen vore att komma till ledningen, då tror jag på bra chans. I V75 på Romme fick han inget fäste barfota runt om och senast blev det fel med broddat, han är ju ganska grön ännu och behöver rätta fästet för att fungera. Det blir barfota fram nu och kanske sommarskor bak, men är banan fin kan det bli barfota runt om också. Jag har respekt för Aileron med Robert Bergh, men jag tror att han duger långt.


Mathias Anderssons kommer att trycka av Doctor Doxey Zenz från start
 
MATHIAS GUSTAFSSON

Klicka här för söndagens hålltider.

Klicka här för aktuell väderrapport.
 
För programmets rank & system så klickar ni er vidare här.