Tips och intervjuer

Lördag 21 maj och det är V75 med första start kl. 14.45. Uppsnack inför tävlingsdagen finns att läsa nedan. Vi har kollat läget om de 21 hästarna som startar inom V75-spelet från Trav Gävleborg.

Olle Alsén
4 M.T.Insider (V75-1)
fick lite problem med halsen och fick strykas inför den tilltänkta V75-starten i Örebro 7 maj. Han har tränat på efter det och i måndags gick han ett 28-jobb inne på banan med en 11-avslutning sista 300 meterna och kändes jättefin. Jag måste ha inställningen att han går iväg från spår fyra, men galopprisken finns där. Felfri är han kvick iväg och då får han ett fint lopp. Vi har kollat upp fötterna och troligen blir det barfota bak nu och ett norskt huvudlag för första gången i år. Jag tror att han vinner på V75 i år, men det kanske är lite för tidigt i tredje starten för året.


M.T.Insider vann V75-lopp på hemmaplan den här dagen ifjol

10 Action Launcher (V75-3) satt fast senast och Sören var jättenöjd med honom. Nu är han uppanmäld och bakspår är minus för hans del eftersom han är så startsnabb. Norska huvudlaget var oryckt senast, men nu blir det helstängt som han nästan alltid har gått med och så går han barfota bak igen. Tar han pengar är vi nöjda.

Magnus Träff
7 Queer Fish (V75-1)
blev det fel för senast när det gick sakta första varvet och det var inte rätta trycket i honom heller. Varför vet vi inte, han är uppkollad efteråt och vi har inte hittat något fel. Han känns fin i jobben och nu är förutsättningarna avsevärt mycket bättre och sköter han sig bör han komma vettigt till. Eftersom han galopperade från spår sju på V75 ifjol på Hagmyren testade vi med nytt bett näst senast som fungerade bra och det blir likadant igen. Det vore kul att få honom till ledningen eftersom han aldrig har förlorat därifrån. Eventuellt blir det tunna aluminiumskor runt om nu, men det har inte så stor betydelse, han vann med den balansen i Damklubbens lopp på Gävletravet i augusti ifjol.

2 Sugar Daddy (V75-2) galopperade utan någon vettig förklaring senast. Han gick med ny balans och om det berodde på det vet vi inte, men Sören var nöjd med hur han kändes och det fanns krafter kvar. Formen är bra och nu blir det barfota runt om som han gick för första gången näst senast. Då ryckte vi även tussarna för första gången och det föll mycket bra ut och sedan anmälde vi till V75 i Örebro 7 maj, men där kom vi inte med. Han är snabb ut och öppnar han som näst senast blir det inte lätt att ta en längd på honom. Han är lättplacerad och Sören får avgöra taktiken beroende på hur allt känns och vad som händer.

Micael Broberg (hos honom var olyckan framme för en dryg vecka sedan då han åkte ur vagnen på en träningstur, men det sätter inte stopp för travträningen, utan Micael kämpar på med några brutna revben och en spricka i bäckenet!)  
3 Spitcam Jubb (V75-2) gjorde ett kanonlopp senast då han vann på Vermo med krafter kvar över lång distans. Han gynnas av att få gå i ledning och för honom blev det bästa tänkbara utgångsläge med spår tre och autostart. Han fick ett jobb på onsdagen och kändes otroligt fin, han kommer att gå barfota runt om på lördag om banan tillåter. Senaste starten hade han tåskor bak. Jänkarvagn och fast huva har han alltid, så även denna gång. 

6 Fille Jubb (V75-3) är rejält uppanmäld. Det var tunt anmält så jag resonerade enligt att han känns finare i träning än vad han gjorde då han tjänade lite pengar på rikstoton senast så bestämde jag mig för att anmäla. Senast galopperade han på grund av skorycket och banan, nu hoppas jag han ska få ett bra lopp och då får vi se hur långt det räcker. Med rätt lopp kan det bli en framskjuten placering.

Håkan Wallberg
8 Cigor Coyote (V75-2)
var lite seg senast, men hang ick ändå nytt record och var fullt godkänd. Allt har varit bra efteråt och han känns fräsch och fin i jobben. Formen är bra och han ska ut i finalen på elitloppshelgen nästa vecka. Från spår åtta blir det förstås inte lätt, men jag är nöjd med hästen och hoppas att han gör ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Jag vill inte låsa mig för hur det blir, men kanske att vi provar barfota och helstängt huvudlag nu, men vi får gå på magkänslan på lördag.


Cigor Coyote vann V75-lopp i påskas på Romme med Johnny Takter

Lars-Åke Karlsson
2 Odins My (V75-4)
känns i firn form. Hon stannade till i sista sväng senast och gjorde så även som treåring en gång i Gävle, det är utfarten 500 kvar som ligger fel för hennes del. Man får inte ta i henne för mycket, men hon är inte beroende av något spår och jag ska försöka hitta en rygg åt henne nu. Hon gick jobb hemma i tisdags där jag testade med rycktussar, men hon galopperade när jag ryckte dem så vi får se hur det blir på lördag. Kan hon bli fyra, femma är det bra gjort.

Tomas Pettersson
3 Höstbo Stig (V75-4)
gjorde ett skapligt lopp senast på Umåker. Han har känts normal i träning sedan senaste starten. Han är hygglig ut och vi siktar på en peng i loppet. Senast gick han barfota fram, men nu blir det barfota runt om.

Peter Grundmann
4 Fender (V75-4)
har tagit senaste loppet på ett bra sätt och ska kunna gå under 1.26 även nu. Han är snabb och gör alltid bra lopp. Dessutom tycker jag att han har utvecklats. Sedan senaste starten har hästarna fått ett miljöombyte vi de har flyttat från Hagmyrens stallbacke hem till gården. Han känns betydligt gladare än vanligt och verkar trivas jättebra på det nya stället. Vi har ingen rundbana så jag har kört de finslipande jobben på vår rakbana som är 1300 meter.

Jan-Olov Persson
5 Järvsö Magda (V75-4)
galopperade senast då hon blev påkörd på Bergsåker. Hon har gjort det bra men möter tufft motstånd den här gången. Inga ändringar i balans kommer att göras.

7 Skummis (V75-4) gör det bra hela tiden. Han har gått snabbt upp i klasserna och verkar ta loppen på ett bra sätt. Trots att det är ett tufft lopp kan han öppna kvickt från sitt springspår och komma bra till från start.

14 Lome Lykt (V75-4) har visat form och gått mycket bra. Han tränar på bra och vi kommer att köra med skor på även denna gång.

Annelie Lagergren
11 Björs Viking (V75-4)
trodde vi inte skulle komma med i det här loppet eftersom han stod som 20:e häst och därför fick han starta på Romme senast. Nu blir det lite tätare starter än vanligt och loppet är tufft, men han känns fin och det är en häst som både är stark och speedig och har en otrolig vilja. Det kommer säkert att gå fort där framme och vi funderar på att köra barfota för första gången, det är ingenting som har provat, men för att få honom ännu lite rappare kanske det blir så.


Björs Viking kanske tävlar barfota för första gången på lördag

Fredrik Fransson (som gör kuskdebut på V75!)
13 Monster Monsun (V75-4) var riktigt bra senast då han vann över 2640 meter på Bergsåker. Han hade mycket sparade krafter i mål och var i princip okörd. Efter senaste starten har han tränat på hemma och gick tuffare intervaller i söndags och kändes riktigt bra. Tyvärr är utgångsläget iskallt. Hästen är inte snabb ut och distansen känns för kort för att han ska hinna runda dem som står framför. Mitt hopp är att få en bra rygg att åka med i. Det blir barfota runt om och jänkarvagn precis som senast, men också norskt huvudlag för andra gången i karriären. 

Nina Backan
2 Elita Memphis (V75-6)
har det varit krångel med. Hon har haft problem i höger bak och det har satt sig i ryggen, men nu har det sett bra ut ett tag och hon har tränat på tufft. Hon har gått ett provlopp i lugnt tempo med en 16-avslutning, men hon behöver lopp för att vara i toppform. Hon är snabb ut och tanken är att prova för spets och sedan släppa. Det blir aluminiumskor runt om och vi är nöjd om hon tar en peng.

Jenni H Åsberg
4 Remains (V75-6)
har gjort många bra lopp även innan senaste loppet i Rättvik, men det var då allt klaffade och hon fick vinna. Trots att hon inte har startat på tre veckor nu är hon en rejäl häst och ska vara i form. För första gången kommer hon att gå barfota och eventuellt blir det ett halvstängt huvudlag. Hon är snabb från start så jag hoppas hon ska komma till en bra position, för det kan räcka långt.


Remains tävlar barfota runt om för första gången på lördag

Thomas Lönn
6 Mimi af Djupmyra (V75-6)
behandlades efter senaste starten och har sedan dess tränat på hemma. Innan denna start har hon gjort två banjobb då hon fått gå kortare sträcka i tider runt 1.17. Det ser inte ut att vara det tuffaste startfältet, men eftersom hon varit borta en period ligger vi lågt och hoppas på en hygglig slant. Hon kommer att gå med tåskor bak och i jänkarvagn.

Eva Hjälm
9 Nirvana Broline (V75-6)
blev väl hetsig senast och galopperade innan start, hon är lite speciell av sig. Förra fredagen gick hon 1.22 full väg inne på Solvalla med Daniel Olsson och var fantastisk fin och höll sig lugn. Hon är dock lynnig och man aldrig vart man har henne, men vi har en positiv känsla och hon har ju hög kapacitet. Vi byter tillbaka till det gamla bettet nu jämfört med senast och jag tror att hon har bra chans att vara med där framme.

Troels Andersen
15 Fast Agnes (V75-6)
är en fin travare som har gjort det jättebra hos oss. Hon är en vass spurtare, men nu får hon börja från sämsta läget och det måste klaffa, men löser det sig på väger spurtar hon ner många till slut. Hon gick intervaller i veckan och hon känns fortsatt fin. Det blir öppet huvudlag och barfota fram samt järnskor bak igen.

Erik Lindegren
5 Francais du Gull (V75-7)
kändes mjuk och fin hemma i onsdags. Vi ska sätta på honom en martingal nu för att han ska sköta sig från start, i tre av de fem senaste starterna har han kört upp huvudet innan start och det går inte nu så vi ska testa det hemma i fredagsjobbet. Det är tufft emot och vi ska försöka komma ner till sargen och smyga med, de springer inte ifrån honom och det blir kul att vara med i årets största lopp på hemmaplan. Nu blir det skor och troligen ett norskt huvudlag, kanske med någon stängd variant på insidan, men inte helstängt som senast.

MATHIAS GUSTAFSSON & METTE PÖKELMANN
 
Klicka här för aktuell väderrapport.
 
För programmets rank & system så klickar ni er vidare här.