Tips och intervjuer

Onsdag 18 januari är det lunchtrav (fem lopp) med V4 och första start kl. 12.20. Upppsnack inför tävlingarna finns att läsa nedan.

Bollnäsamatören Lars Bertil Hedqvist har börjat året lysande med två segrar på tre starter. Segerhästarna är 1 Flying Postman (V4-2) och 14 Pondus Apollo (V4-4) som senaste de startade såg till att det blev en dubbelseger samma dag på Bergsåker.

- Hästarna är i form, säger ”Lasse” när han vi når honom mitt i promenaden kvällen före.

Flying Postman vann efter en smygresa senast, nu handlar det om innerspår över kort distans, hur går dina tankar inför loppet?

- Jag tror att han tar ledningen eftersom han är ganska snabb ut och jag tror att Ulf kör i ledningen också, men det taktiska överlåter jag till honom. Kort distans är han gynnad av och det blir inga ändringar till den här starten. Skulle banan bli skitig är det inget som gynnar honom eftersom han är stor och tung, men jag tror inte att mildvädret kommer redan under onsdagen, säger Lasse.

Pondus Apollo vann från ledningen senast och om honom är Lasse ännu mer optimist.


Pondus Apollo
har vunnit två av de tre senaste starterna - på bilden
ser vi segerdefileringen från Bollnäs dagen före julafton


- Ja, honom tror jag lite mer på. Han är allra bäst i ryggar och har alltid en speed till slut. Senast menade Ulf att han inte ville krångla till det när han kom till ledningen. Härifrån är man beroende av lite tur och han ska inte göra alltför mycket själv på vägen. Jag ser helst att han får smyga med och gå för fullt sista 4-500 meterna av loppet. Han är lättare i steget och jag tror inte att en eventuell skitig bana är något negativt. Det blir inga ändringar, hälsar Lasse.

MATHIAS GUSTAFSSON

Klicka här för aktuell väderrapport.
 
För programmets rank & system så klickar ni er vidare här.