Tips och intervjuer

Tisdag 17 maj och det är lunchtrav med V4 och V5 och första start kl. 12.20Börje Andersson gör andelsspelet till V4 och V5. Uppsnack inför tävlingsdagen finns att läsa nedan.

Leif Witasp ska starta sin stjärna Cool Keeper i Prins Daniels lopp i Gävle på lördag med en elitloppsplats i potten och Leif värmer upp med att gästa Hagmyren med två hästar från egna stallet. Först ut är 7 L.K. (V4-2) som inte har startat sedan i juli förra året.

- Han har varit ifrån för en gaffelbandskada. Han känns stark och rejäl i jobben, men jag vill se honom i lopp först och det är svårt att säga hur långt det räcker, men det är tufft att begära att han ska kunna utmana om seger direkt. Springspår bör passa skapligt eftersom han är hygglig ut och bör hitta en vettig position.

Järvsöviking-valacken 8 Aston (V5-1) är en sexåring med hög kapacitet, men han verkar inte så lätt att få runt felfri?

- Nej, det stämmer. Nu får han tävla barfota fram och det gjorde han hos Jan-Olov Persson två gånger tidigare och vid ett tillfälle vann han med 50 meter. Ändå känns det som 50/50 att han går felfritt, men gör han det räcker han väldigt långt.


Leif Witasp kör Mino för första gången


Du ska även köra 13 Mino (V4-3) som du såg vinna senast trots ett lopp utvändigt om ledaren.

- Ja, han var ju riktigt bra och måste vara ett segerbud även här gången, även om det är ett tufft lopp med många bra hästar, säger Leif Witasp.

MATHIAS GUSTAFSSON

Klicka här för aktuell väderrapport.