Tips och intervjuer

Måndag 10 oktober är det lunchtrav med V4 och V5. Första start går kl 12.20. Uppsnack inför tävlingarna finns att läsa nedan.

Ulrika Rehn från Arnäsvall utan Örnsköldsvik lastar med sig två hästar till lunchtravet på Hagmyren. 11 Tip Jar (V5-1) galopperade bort sig i två starter i Reijo Liljendahls regi i våras, men i första starten för Ulrika blev det seger senast med Ove A Lindqvist som åter ska köra.

- Han är lite valpig fortfarande och förstår inte vad det här med tävling går ut på ännu. Men han gjorde det riktigt bra från ledningen senast, men nu fick vi ett dåligt spår över kort distans och det blir inte lätt på Hagmyren med det korta upploppet, säger Ulrika Rehn.

Ja, det lär ju knappast bli ledningen den här gången. Vad betyder det tror du att få börja bakifrån?

- Det kan vara bra för honom att få träna på det också. Men jag har inga segerförhoppningar. Det blir inga ändringar utan han går likadant som senast.

5 Read Between Lines (V5-5) har galopperat bort sig två starter i rad.

- Senast var det bara tre hästar på startvolten i ”lördagsloppet” och vi chansade lite och körde med jänkarvagn, men han slog sig i ena hjulet och galopperade.

Nu blir det en helt annan klass på motståndet och han får börja med 20 meters tillägg, hur hanterar han det?

- Det är en speciell häst som fungerar klart bäst i spets eller dödens, så jag misstänker att Ove A Lindqvist kör offensivt. Han har kapacitet för att vara en riktigt bra häst och jag tror inte att spår två ska innebära någon galopprisk. Han är normalt ganska stabil.

Senast tävlade han barfota fram, blir det någon skillnad nu?

- Ja, barfota fram fungerade inte så bra. Efter galoppen travade han inte riktigt bra när han kördes runt, så vi återgår till skor runt om nu, meddelar Ulrika.

MATHIAS GUSTAFSSON
 

Klicka här för aktuell väderrapport.