Tips och intervjuer

Fredag 19 augusti och det är lunchtrav med V65 och första start 12.45. Intervjuer finns att läsa nedan.

Hagmyrens ordinarie referent och speaker Patrick Wickman ska köra de två första loppen idag innan han får springa upp i sin hytt och ”reffa” in vinnarna. Frågan är om han sitter bakom någon vinnare själv idag.

Jag har två outsiderchanser som det känns, säger Patrick.


Lunchtrav med V65 på Hagmyren fredag 19 augusti

Du börjar med 4 Landsom Kungen (V65-1) som inte har startat på en dryg månad.

- Jag ser gärna att det blir hård bana och inte skitigt eftersom han har platsproblem. Han är behandlad efter senaste starten och har sedan tränat på bra och jag tror att formen är bra. Blir det skitigt ligger jag lågt, men annars har han bättre rekord än favoriten (1 Norrön Stjerna) och i ett felfritt lopp är han inte borta, bara banan blir vettig. Det blir skor idag och öppet huvudlag istället för barfota runt om och helstängt som han brukar ha.

1 Smile of Mine (V65-2) har fått ett lopp i rkoppen efter en längre tids vila.

- Hon blev det fel för senast. Hon fick gå med sulor eftersom hon fick problem med en stråle bak och när jag sedan körde barfota fram blev det fel balans. Idag blir det också barfota fram, men vi kör med aluminiumskor med grepp bak. Hon öppnade bra bakom bilen som tvååring och jag tror att hon kan öppna snabbt och vi försöker ta ledningen och sedan köra där. Svårt att säga hur långt det räcker, men jag tror att hon går en låg 16-tid och får vi trolla bort en bit kanske det kan hålla hela vägen. Allt känns i alla fall bra på förhand, säger Patrick.

MATHIAS GUSTAFSSON
 

Klicka här för aktuell väderrapport.